beukenhuisje boulac


Ga naar de inhoudsopgave

Omgeving

De Ardennen

Heuvels met uitgestrekte bossen, weilanden, rivieren, beekjes, moerassen en prachtige vergezichten. Ontelbare schilderachtige dorpjes en middeleeuwse kastelen nodigen u uit tot een bezoek.
U kunt hier wandelen, mountainbiken, kanoŽn, golfen, paardrijden, klimmen en Ďs winters langlaufen en snowboarden of sleetje rijden op de heuvels in het park. Misschien zegt een bezoek aan een van de vele wildparken u ook wel iets.

Wie in cultuur of de historiek van de streek is geÔnteresseerd kan terecht bij talrijke musea, kastelen en grotten in de nabije omgeving. Informatiefolders liggen in het huisje en zijn ook bij de receptie verkrijgbaar. Een bezoek aan het middeleeuwse stadje Durbuy met zijn kasteel, historische gebouwen, charmante steegjes, gezellige winkeltjes en leuke restaurantjes is daarbij voor iedere bezoeker van deze streek een must.

Bent u op zoek naar een beetje avontuur, of kiest u voor een sportieve vakantie in De Ardennen, dan kan u terecht bij Durbuy Adventure. Zij bieden een keuze uit meer dan 50 verschillende activiteiten.

Golfen kan in het nabij gelegen Golf de Durbuy, maar eveneens op Five Nations (slechts 20 minuten rijden). Beide golfbanen behoren tot de mooiste van de Ardennen.


Ook voor het wandelen en mountainbiken is deze streek een paradijs. Aan de receptie zijn er gedetailleerde wandel- & mountainbike kaarten te koop.
In de streek bevinden zich tal van attracties, zoals de Grotten van Hotton, het kasteel van Ny, de Dolmen & Menhirs van Wťris, het Hara Krishna kasteel, het Labyrinth in Barvaux en vele musea.

Het bezoeken meer dan waard: Grotten van Han, de mijnen van Blegny, Plopsa Coo (voormalig genoemd Plopsaland), bij de watervallen van Coo waar ook Coo Adventure is te vinden. Ook een bezoek aan de abdij van Maredsous of abdij van Orval is interessant.

Wat wij u zeker ook durven aanbevelen is een bezoek aan ' de wereld van de chocolade'!


Iedere zondagochtend wordt er in Bomal een weekmarkt (La Petite Batte) met rommelmarkt gehouden.

Of wat te denken van het altijd bruisende Luik? Een aantrekkelijke stad met mediterrane invloeden en een smeltkroes van culturen. Veel antiek, de vlooienmarkt op vrijdag Outremeuse, zaterdag St-Gilles, en zondag 'La Batte'.

Wist u dat u binnen het uur in Aken of in Maastricht bent? Twee steden die het bezoeken meer dan waard zijn.

Misschien wilt u lekker voordelig shoppen (tabak, drank, brandstof e.d.)? Dan kan dat in Luxemburg, het bekende Knauf Shopping Centrum ligt op nog geen uur rijden vanaf Domaine Le Boulac.


Voor meer toeristische informatie in de Belgische Ardennen, kunt u een kijkje nemen op deze website, op wegwijs-ardennen of op Ardennenwijzer.be. Natuurlijk kunt u zich met alle vragen tijdens uw vakantie op ons vakantiepark, richten tot onze receptie.

Start | Beukenhuisje | Park | Omgeving | Foto's | Reserveren | Route | Links | Sitemap

Zoek

Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu