beukenhuisje boulac


Ga naar de inhoudsopgave

Park

Domaine le Boulac is een klein en gemoedelijk familievakantiepark op ongeveer 40 kilometer onder Luik.

Het is gelegen midden in de natuur in het hart van de Belgische Ardennen. Het park is 38 hectaren groot en telt slechts 105 vakantiehuisjes. De drukte van een groot vakantiepark hoeft u hier zeker dus niet te vrezen.
Er is een prachtig openluchtzwembad met kinderplonsbad, twee tennisbanen, pingpongtafel, petanquebaan, leuke speeltuin voor de kleintjes, restaurant, twee vismeren en vele kabbelende beekjes. In en om het park zijn er volop sportieve mogelijkheden zoals golfen, mountainbiken, vissen, kanoŽn, klimmen, wandelen, langlaufen, snowboarden, ... Dit alles maakt het park dus uitermate geschikt voor een ontspannende uitstap met het gezin of een sportieve vakantie onder vrienden.

Het vakantiepark is ruim opgezet en heel sfeervol. Door zijn ligging, midden de bossen, kun je er een grote verscheidenheid aan vogels ontdekken. Met wat geluk zweeft er een prachtige roofvogel net boven het huisje of hoor je 's avonds misschien wel de kreet van een uil ... Verder is het er stil en donker. Echt pikdonkere nachten en bij helder weer, lijkt het alsof de sterren zo uit de hemel geplukt kunnen worden.

Tijdens de herfst kun je er een schitterend gevarieerd kleurenpalet ontdekken. Bomen in verschillende kleuren inspireren velen tot het maken van prachtige natuurfoto's of kleurrijke schilderijen. Met wat geluk komen er 's winters dikke vrachten sneeuw uit de lucht vallen. Takken buigen door, sledes worden bovengehaald, sneeuwmannen schieten als paddenstoelen uit de grond en sneeuwballen vliegen er in grote getale door de lucht.

Kortom in elk jaargetijde zult u zich thuisvoelen op dit prachtige en kindvriendelijke vakantiepark.


Bij de Nederlandstalige receptie is er gratis WiFi en zijn er, afhankelijk van het seizoen, extra voorzieningen zoals verkoop van postkaarten, postzegels, haardhout, kranten en verhuur van dvdís. U kan er ook terecht voor informatie over toeristische attracties en activiteiten in de Ardennen. Er zijn ook wandel- en mountainbikekaarten te verkrijgen.

Het eigen restaurant, "Auberge Le Hibou", biedt naast een drankje en een hapje ook uitstekende warme maaltijden aan. U kan er ŗ la carte eten of kiezen voor een menu. Er is een speelhoekje voor de kleintjes en vanzelfsprekend een aangepaste menukaart. U kan er op het terras ook gebruikmaken van gratis WiFi. Indien gewenst kan de maaltijd ook afgehaald worden om die lekker gezellig in het Beukenhuisje te nuttigen. Sinds kort kun je er ook splinternieuwe "SCOTT"mountainbikes huren om een tochtje te maken doorheen de omliggende bossen.

In de zomermaanden worden er op het park, en dit onder deskundige begeleiding, ook speciale sport- en spelprogrammaís voor kinderen georganiseerd. Uitvalsbasis voor dit alles is het jachthuis. Op donderdagavond is er 's zomers de bekende "vedettenparade" waarin de kinderen de hoofdrol spelen.

Dit jachthuis kan ook privť of zakelijk gehuurd worden. Met zijn groot haardvuur, gezellige bar, verhoogde terras en schitterend uitzicht over het meer, kan het stoer, romantisch, zakelijk en feestelijk worden ingericht, al naar gelang het doel van de activiteit.

Start | Beukenhuisje | Park | Omgeving | Foto's | Reserveren | Route | Links | Sitemap

Zoek

Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu